Omgeving

Bij Cornelis ligt aan de rand van het gezellige Berlicum en wordt omgeven door het groen.

Op een steenworp afstand vind je het bourgondische ’s-Hertogenbosch, in de volksmond Den Bosch genoemd.

Geniet van de stad ’s-Hertogenbosch

Deze sfeervolle hoofdstad van Noord-Brabant staat bekend om de sfeervolle winkelstraten, de Sint-Janskathedraal, vaartochten over historische kanalen van de Binnendieze, het Noordbrabants Museum, de vele gezellige terrassen, het goede eten in oa de meest culinaire staart van Nederland ‘de Korte Putstraat’.

Binnen 10 minuten ben je met de auto in ’s-Hertogenbosch. In ongeveer 30 minuten fiets je naar ’s-Hertogenbosch. Ideaal voor een dagje weg in deze prachtige stad.

Beekdal

Bij Cornelis grenst aan het Beekdal, een mooi natuurlijk gebied waar de Aa door de landerijen kronkelt. De meanders, poelen en waterbergingen zijn mooi om langs te wandelen. Maar misschien is het nog leuker om de flora en fauna vanaf het water te bewonderen vanuit een kano. Als je geluk hebt spot je zelfs een bever, ree of ijsvogel aan de waterkant.

Bosrijke omgeving

Vanuit de accommodatie kijk je uit over de Assendelftseweg. Een fraai Brabants laantje met oude beukenbomen. Aan het eind van die weg ligt het landgoed Seldensate, waar je kunt wandelen en het oude koetshuis kunt bewonderen. Ook zie je nog de funderingsrestanten van het voormalige kasteel.

Wandelen kan ook bij Landgoed de Wamberg in Berlicum. In deze ruimtelijke natuur zijn genoeg schitterende bossen te vinden.

Kasteel Heeswijk

8 minuutjes ben je met de fiets bij Kasteel Heeswijk. De rijke bijna 1000-jarige historie beleef je met een bezoek aan het museum. De voormalige waterburcht uit de 11e eeuw staat in een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen door de bossen, de historische lanen en velden van het landgoed. Maar je kan ook heerlijk van het terras genieten ‘Bij de Barones’.

Heeswijk-Dinther

In de bossen van Heeswijk-Dinther ligt het Natuurtheater Kersouwe, een uniek openluchttheater waar muziek, cabaret en theater puur beleefd en gebracht worden. Een echte aanrader! In dezelfde omgeving staat ook de Abdij van Berne, waar een authentiek abdijbier wordt gebrouwen. Ook is de Meierijsche Museumboerderij en de Kildonkse wind- en watermolen een bezoekje zeker waard.

Veghel

Op minder dan 10 minuten rijden of 35 minuten fietsen vind je de Noordkade Veghel. Industrieel erfgoed, kunst, cultuur en food komen hier op een levendige wijze bij elkaar. Het historische pand huist onder andere de Proeffabriek, een bijzondere escape room en leuke restaurants en bars.

Brabant

We hebben enkele tips gegeven in de directe omgeving. Maar dat is allesbehalve volledig, er is nog zo veel te beleven in de regio. Voor meer ideeën check de website van VisitBrabant.

Fietsen en wandelen

Er zijn vele interessante fiets- en wandelroutes in de directe omgeving. Voor een kort tochtje tot een hele dag op pad. Bij Cornelis ligt direct aan een knooppunt dus je kan ook heel makkelijk je eigen route samenstellen. Meer informatie over fietsroutes en wandelroutes.

Kom slapen bij cornelis

Genieten van de directe omgeving ~ Bij Cornelis

Na een heerlijke dag fietsen, cultuur snuiven in de stad of een dagje heerlijk shoppen kom je tot rust in de tuin en accommodatie Bij Cornelis.

Na een drukke dag kun je heerlijk even uitblazen in de groene omgeving bij de ruïne Seldensate en het Beekdal… en in de avond zit je lekker in de tuin bij een knapperend kampvuur.